Financieel beheer, een financiële zorg minder

Financieel beheer gaat een stapje verder dan budgetcoaching. Als je het zelf lastig vind om goed om te gaan met geld, dan is dit de oplossing!

Door middel van financieel beheer wordt binnen korte tijd rust en overzicht gecreëerd. Je vaste lasten en de aflossingen van de (eventuele) schulden worden maandelijks netjes betaald. Daarnaast worden er worden reserveringen aangelegd voor onverwachte uitgaven, extra ziektekosten en bijvoorbeeld voor auto onderhoud. Bij zelfstandig ondernemers wordt er ook gereserveerd voor de afdracht van btw en belastingen.

Hierdoor zal er weer snel een balans ontstaan in je inkomsten en uitgaven.

Financieel beheer kan je op termijn veel geld besparen

Er kunnen geen (nieuwe) achterstanden ontstaan en je bespaart (eventuele) incasso en/of – deurwaarderskosten uit. Veel mensen vinden het ook lastig om te sparen en/of te reserveren voor onvoorziene kosten. Ze vinden het dan ook heerlijk dat er door het inzetten van financieel beheer weer wordt gespaard (na het – eventueel – aflossen van de schulden) en dat onvoorziene rekeningen weer gewoon kunnen worden betaald.

Monitoring

Wil je liever zelf je geld beheren, maar wil je wel graag dat maandelijks alles gecontroleerd wordt en dat je altijd bij mij terecht kunt voor advies en je vragen? Dan is monitoring voor jou de oplossing!

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op zodat we kunnen bekijken of ik je verder kan helpen.

Kosten

De kosten voor budgetbeheer bestaan uit eenmalige opstartkosten en een vast bedrag per maand.

Is er sprake van een schuldhulpverleningstraject dan zijn de kosten van het budgetbeheer vrijgesteld van btw.